This wonderful barn house is situated in Boekel, Netherlands, this inspiring Boekel barn house was designed in 2016 by Denkkamer.

Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer
Barn House by Denkkamer

Description

With its location on the outskirts of Boekel in a green, wooded area near the skating pond and nature reserve Perekker, it was the client’s wish to build a barn house. with an elongated volume parallel to the lateral plot boundary, the house focuses entirely on the green and wooded south side of the plot. With the gable facade, the house marks the corner situation and, as the last house, plays a part in the silhouette of the street. Subsequently, the house is constructed from two interlocking volumes. Zoning plan-wise, this responds to the distinction between main and outbuilding. Also, by shifting the volumes relative to each other on the north side, a natural entrance situation is created and on the south garden side a diagonal situation is created that creates a lot of view and contact with the garden.

Architects: Denkkamer
Photography by Jaro van Meerten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here